Γιατί έγινα δότρια ωαρίων - Χριστίνα

Η Χριστίνα πήρε την απόφαση να γίνει δότρια ωαρίων στην Cryos στην Κύπρο αφότου μελέτησε τα θετικά και τα αρνητικά. Για τη Χριστίνα, σημαίνει πολλά ότι με την συνεισφορά της βοήθησε άτεκνες οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Δότρια ωαρίων στην Cryos μοιράζετε την ιστορία της

Απο πού έμαθες πρώτη φορά για την δωρεά ωαρίων; 

Η πρώτη μου επαφή με την Cryos ήταν μέσω μιας διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν ξαφνιάστηκα γιατί έψαχνα για λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση να δωρίσεις ωάρια – τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά αλλά και όλη την διαδικασία που απαιτείται μετά που θα πάρεις την απόφαση.  

Ποιο ήταν το κίνητρό σου για να γίνεις δότρια ωαρίων; 

Το κίνητρό μου ήταν πολύ απλό. Αν οι άντρες μπορούν να το κάνουν τόσο απλά, να παρέχουν γενετικό υλικό και να βοηθήσουν δεκάδες οικογένειες σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί να μην μπορώ και εγώ να συνεισφέρω; Ξέρω τι σκέφτεσαι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους άνδρες που παρέχουν το δείγμα σε ένα μπουκαλάκι μέσα σε λίγα λεπτά με το να λάβεις μια ορμονοθεραπεία και στη συνέχεια μια μικροεπέμβαση για τη συλλογή των ωαρίων σου. Παρ’ όλα αυτά, το έκανα, και είχα τις πιο αγνές και ειλικρινείς προθέσεις και σκέψεις για την διαδικασία. Ήμουν πλήρης ενημερωμένη και προετοιμασμένη για κάθε επόμενο βήμα της διαδικασίας και δεν υπήρχε τίποτα που να με κάνει να αισθανθώ άβολα. Για οποίες απορίες, ανασφάλειες και φόβους είχα η έμπειρη ομάδα και η εξαιρετική συντονίστρια δοτριών της Cryos ήταν εκεί συνεχώς για να απαντήσει στις απορίες μου και να με βοηθήσει. Ενθουσιαζόμουν όλο και περισσότερο όσο πλησίαζε η διαδικασία δωρεάς! 

Γνώριζες άτομα τα οποία είχαν δυσκολίες στο να δημιουργήσουν οικογένεια; 

Γνώριζα ένα ζευγάρι που είχε δυσκολίες να γονιμοποιήσει και που χρησιμοποίησε την βοήθεια της Cryos για να αποκτήσουν το μωράκι τους. 

Ποιες ανησυχίες είχες πριν να υποβάλεις αίτηση για να γίνεις δότρια ωαρίων; 

Οι μόνοι μου δισταγμοί σχετικά με την διαδικασία ήταν η πιθανή επίδραση στην υγεία μου. Ωστόσο, μετά από μια μεγάλη συζήτηση με τους γιατρούς και τις συντονίστριες της Cryos, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα υπήρχαν επιπλοκές. Θα έπρεπε να ακολουθήσω την φαρμακευτική αγωγή που μου δόθηκε και δεν θα υπήρχε τίποτα ανησυχητικό σχετικά με την υγεία μου στο μέλλον, καθώς οι ορμόνες που παίρνεις δεν υπερβαίνουν το όριο που μπορεί να αντέξει το σώμα σου. 

Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά με πιθανά παιδιά από δωρεά; 

Μόνο θετικές σκέψεις για αυτά και την οικογένειά τους. Οι γονείς τους, αφού πέρασαν πολλές κακουχίες, έλαβαν το δώρο να έχουν μια δική τους οικογένεια. Τους εύχομαι τα καλύτερα. 

Πως ήταν η εμπειρία σου στην Cryos; 

“My experience was very positive and convenient. The donor coordinator who was assigned to me was very helpful and she was there any time I needed her (she was literally holding my hand as I was injected with anaesthesia in the doctor's office before the procedure began). I was informed and reminded about my hormone intake schedule daily, and everyone made sure that I was feeling sure about my decision and comfortable enough through every step. Η εμπειρία μου ήταν πολύ θετική και βολική. Η συντονίστρια δοτριών που με είχε αναλάβει ήταν πολύ βοηθητική και ήταν εκεί όποτε και αν την χρειαζόμουν (κυριολεκτικά κρατούσε το χέρι μου όταν μου χορηγήθηκε η αναισθησία στο ιατρείο πριν ξεκινήσει η διαδικασία). Με ενημέρωνε και με υπενθύμιζε καθημερινά για το πρόγραμμα της ορμονοθεραπείας μου, και όλοι βεβαιώνονταν ότι ήμουν σίγουρη για την απόφασή μου και άνετη σε όλη την διαδικασία. 

I was also very pleasantly surprised about the donor selection system; Cryos is extremely careful and want their donors to fulfil all the health requirements. Therefore, they provide a very long health examination to the candidates for free (these are very important examinations that inform you about your health and genetics which would otherwise cost you hundreds of euros). Έμεινα έκπληκτη με το σύστημα επιλογής των δοτριών. Η Cryos είναι ιδιαίτερα προσεκτική και θέλει οι δότριες να πληρούν όλα τα ιατρικά κριτήρια. Ως εκ τούτου, παρέχουν δωρεάν μια πλήρη ιατρική εξέταση στις δότριες (πρόκειται για πολύ σημαντικές εξετάσεις που σε ενημερώνουν για την κατάσταση της υγεία σου και γενετικές εξετάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα σου κόστιζαν εκατοντάδες ευρώ). 

Εκτός από αυτά, η ευχαρίστηση. Η συντονίστρια δοτριών έμεινε μαζί μου στην κλινική μέχρι να βεβαιωθεί ότι ήμουν εντάξει για να φύγω (μερικές ώρες αργότερα),

Ποιές είναι οι σκέψεις σου στο να αποκτήσεις τα δικά σου παιδιά μια μέρα; 

Προς το παρόν δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω παιδιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει το μέλλον για σένα. 

Ποια είναι τα οφέλη του να είσαι δότρια ωαρίων; 

Προσωπική ανάπτυξη, ευτυχία και ολοκλήρωση. Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις. 

Έχεις κάποια συμβουλή να μοιραστείς με άλλες γυναίκες που ενδιαφέρονται να γίνουν δότριες ωαρίων; 

Κάντε το – η ευχαρίστηση που νιώθεις όταν έρχεται η συντονίστρια κοντά σου στο τέλος της διαδικασίας και σε ενημερώνει πόσα ωάρια κατάφεραν να συλλέξουν και πόσες οικογένειες θα μπορείς να βοηθήσεις εξαιτίας της απόφασής σου, είναι ανεκτίμητη. 

Υποβολή Αίτησης

 

Σημείωση: Το όνομα Χριστίνα είναι φανταστικό και η φωτογραφία είναι αρχείου, καθώς η δότρια επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.