Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Όλα ξεκίνησαν με ένα παράξενο όνειρο για την κρυοσυντήρηση σπέρματος που είχε ο ιδρυτής της εταιρείας, Ole Schou. Σήμερα, η Cryos είναι μια διεθνής τράπεζα σπέρματος και ωαρίων, η οποία κάνει χιλιάδες όνειρα πραγματικότητα.

Ως μια διεθνής εταιρεία, η Cryos προμηθεύει σπέρμα και ωάρια από δότες σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως. Έχουμε τη μεγαλύτερη λίστα παγκοσμίως για επιλογή από ανώνυμους και μη ανώνυμους δότες. Είμαστε, επίσης, στην υπερήφανη θέση να αναφέρουμε ότι διαθέτουμε τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων κυήσεων στον κόσμο.

Από την αρχή, η εταιρεία μας έχει εξειδικευτεί στην κρυοσυντήρηση σπέρματος. Τα τελευταία 10-15 χρόνια, σημειώνεται τεράστια ανάπτυξη στην τεχνολογία κρυοσυντήρησης ωαρίων. Εξαιτίας αυτής της ανάπτυξης ήταν φυσικό επακόλουθο όπως η Cryos ασχοληθεί και με τη προμήθεια ωαρίων.

Το 2015, η Cryos ίδρυσε την πρώτη ανεξάρτητη τράπεζα ωαρίων στις ΗΠΑ και είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να ιδρύσουμε την πρώτη μας τράπεζα ωαρίων στην Ευρώπη. Το όραμά μας παραμένει ίδιο: θέλουμε να βοηθήσουμε όσους δεν έχουν παιδιά να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η διεθνής επιτυχία της Cryos οφείλεται όχι μόνο στην προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη αλλά και στα άτομα: τους εργαζόμενους της Cryos, τους γενναιόδωρους δότες σπέρματος και ωαρίων, και φυσικά σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και είναι τώρα υπερήφανοι γονείς με χαρούμενα και υγιή παιδιά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ole Schou, διηγείται την ιστορία για την ίδρυση της Cryos:

Ole Schou, founder of Cryos"Δεν ξέρω γιατί είδα αυτό το όνειρο το 1981. Αλλά για έναν περίεργο λόγο, μόλις ξύπνησα ήξερα πως έπρεπε να μάθω τα πάντα για την κρυοσυντήρηση σπέρματος. Μου έγινε εμμονή. Διάβασα ό,τι βιβλίο και άρθρο είχε γραφτεί ως τότε για το θέμα. Ποιος θα το φανταζόταν πως, ξαφνικά, θα γινόμουν ένας από τους κορυφαίους ειδικούς επί του θέματος χωρίς καν να έχω σπουδάσει φυσικές επιστήμες. 

Ευτυχώς, κατάφερα να συνδυάσω τις γνώσεις μου για την κρυοσυντήρηση σπέρματος με το πτυχίο μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και να στήσω σταδιακά μια πετυχημένη εμπορική επιχείρηση. Αξιοποιώντας τις γνώσεις μου για τη διαδικασία κρυοσυντήρησης και αποθήκευσης ανθρώπινου σπέρματος, άρχισα να συνεργάζομαι με γιατρούς και κλινικές που έμειναν πολύ ικανοποιημένοι με το έργο μου και το προϊόν που προσέφερα. Η επιχείρηση απογειώθηκε και, στην αρχή, το γραφείο και το εργαστήριό μου ήταν οργανωμένα μόνο ως υπηρεσία αποθήκευσης καταψυγμένου σπέρματος. Το 1990 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα δωρεάς και αυξήθηκε με γρήγορους ρυθμούς η διεθνής ζήτηση.

Αργότερα, ειδικευτήκαμε και στην τεχνολογία κρυοσυντήρησης ωαρίων. Έτσι, μπορούμε να βοηθάμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο προκειμένου να γίνουν γονείς."

Η ιστορία της Cryos

Timeline icon
Σήμερα

Η Cryos παρέχει υπηρεσίες σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως και έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 1000 δοτών σπέρματος και ωαρίων

Timeline icon
2017

Η Cryos γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 30ά της γενέθλια

Timeline icon
2016

Η Cryos ανοίγει την πρώτη πλήρως ανεξάρτητη τράπεζα ωαρίων στις Η.Π.Α.

Timeline icon
2015

Η Cryos ανοίγει ένα παράρτημα στο Όντενσε της Δανίας

Timeline icon
2015

Η Cryos Ηνωμένων Πολιτειών ανοίγει νέα κεντρικά γραφεία στο Ορλάντο της Φλόριντα

Timeline icon
2014

Η Cryos παρέχει υπηρεσίες σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως

Timeline icon
2013

Η Cryos παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα της ιστοσελίδα σε 19 γλώσσες

Timeline icon
2009

Η Cryos παρέχει υπηρεσίες σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως

Timeline icon
2009

Η Cryos αρχίζει να πραγματοποιεί πωλήσεις σε ιδιωτικούς πελάτες

Timeline icon
2008

Η Cryos ανοίγει ένα παράρτημα στο Άλμποργκ της Δανίας

Timeline icon
2007

Η Cryos γίνεται αδειοδοτημένο κέντρο ιστών σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ

Timeline icon
2006

Η Cryos αρχίζει να συναλλάσσεται με μη ανώνυμους δότες

Timeline icon
2003

Η Cryos Ηνωμένων Πολιτειών μετεγκαθίσταται από το Σιάτλ στη Νέα Υόρκη

Timeline icon
2001

Η Cryos ανοίγει τη Scandinavian Cryobank στο Σιάτλ των ΗΠΑ

Timeline icon
1994

Η Cryos ανοίγει ένα παράρτημα στην Κοπεγχάγη της Δανίας

Timeline icon
1990

Δημιουργείται το Πρόγραμμα Δωρεάς

Timeline icon
1987

Ιδρύεται η Cryos στο Ώρχους της Δανίας

Timeline icon
1981-1987

Ο Ole Schou αφιερώνει σχεδόν όλο του τον χρόνο στην έρευνα

Timeline icon
1981

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ole Schou, βλέπει ένα όνειρο για την κρυοσυντήρηση σπέρματος

Η αρχή